OVER TEUZ

De muziek carrière van Teuz begon op 15 jarige leeftijd. Hij maakte deel uit van de succesvolle internationale boyband The United waarmee hij meer dan 100 uitverkochte shows door heel Europa en Azië gaf. The boyband bestond uit 5 jonge mannen, ieder uit een verschillend Europees land. Het internationale karakter van de The United maakte waarom de jongens zo geliefd bij het publiek waren. FARM Records bracht samen met de The United hun debuutalbum uit. De single ‘ Come on!, Come On!’ was een groot succes op de Japanse markt en belandde in 2014 op  nummer 1 in de Pop Charts!

 

Maar liefst twee keer werd Teuz genomineerd tot ‘Hunk van het Jaar’ voor de hittegolf Awards van het tienermagazine ‘Hitkrant’. Als genomineerde werd hij door diverse tv programma’s uitgenodigd om zich te promoten en stemmen te krijgen!

Ondanks de populariteit van de boyband en fans wereldwijd, ging de The United in 2014 uit elkaar. De jonge mannen zijn ieder hun eigen weg gegaan. Zo ook Teuz die direct is begonnen met zijn solo carrière. Momenteel zijn er met succes 7 nummer opgenomen bij het Zweedse Roasting House records en is de opname van zijn eerste videoclip van zijn debuut single ‘Press start’ in volle gang!

Muziek carrière tot nu toe

Middelbare School - Hero

Middelbare School - Thriller

Popstars

Teuz begon met zingen op zijn middelbare school op zijn 13 jarige leeftijd. Hij deed mee aan diverse dans, zang en acteeractiviteiten. Hij behaalde de 1e prijs met het zingen van het liedje ‘Hero’ van Enrique Iglesias.

In zijn afstudeer jaar trad Teuz op met zijn eigen gemaakte Michael Jackson - Thriller act en belande op de 2e plaats.

 

In 2010 deed Teuz mee aan het TV programma Popstars. Hij uploadde zijn auditie op Youtube, wat al snel een hit werd!

Sunday Night Fever

Youtube

The United Ontstond

Na zijn deelname aan Popstars deed Teuz mee aan het RTL programma Sunday Night Fever en belande bij de laatste ronde voor de liveshows.

Na zijn deelname aan Popstars werd Teuz ontdekt op Youtube met zijn Lady Gaga’s Paparazzi auditie en werd gekozen als Nederlands lid van The United.

The United, 5 jongens uit 5 verschillende landen waaronder, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Duitsland, Italië en Nederland werden in 2011 voor de eerste keer met elkaar verenigd. Vrijwel snel daarna gingen de jongens samen de studio in.

Debuut single release

Promo Toer in Europa

Europese Shows

In 2013 bracht The United hun eerste single uit. De single ‘Stay Young’ werd opgenomen in Zweden (Roasting House).

The United reisden met een gigantische touringcar door 12 landen in Europa en deden verschillende optredens, TV en Radio Interviews.

The United speelde meer dan 100 shows in 24 verschillende steden en creëerde een grote fan club in Europa.

Kick-off in Thailand

Pattaya International Music Festival

The United in Amerika

The United had de grootste single release in Thailand op hun Europese Promotour.

De band trad op in een van de grootste tv-shows in Thailand (25.000 man publiek). In heel Thailand werd dit uitgezonden op TV.

De boyband vloog naar Amerika om hun eerste videoclip op te nemen in LA.

Opnemen van debuut album

Album Release in Japan

Japanese Fans

The United ging een samenwerking aan met het platenlabel ‘Farm Records’ en namen hun album 'We Are The United' op in Zweden.

The United was populair onder de jongeren in Japan en maakte een exclusieve versie van het album. Het album werd met veel succes door heel Japan in de grote muziek winkels verkocht.

The United werd steeds populairder en kregen een steeds groter wordende fanbase erbij. De jongens reisden door Japan om hun single en album te promoten.

Concerten In Japan

Nummer 1 in Japan!

Hitkrant Nominatie

De band speelde uitverkochte shows in de 5 grootste steden van Japan. Het twee uur durende concert werd gefilmd en later uitgebracht op DVD.

In 2014 bracht The United hun nieuwe single 'Come On! Come On!' uit en stootte daarmee Pharrell Williams met ‘Happy’ van zijn 1e plek.

Teuz werd tot twee keer toe genomineerd als ‘Hunk van het jaar’ bij de ‘Hittegolf Awards’ van het tiener magazine ‘Hitkrant’. Hij werd meerdere malen uitgenodigd door diverse tv programma’s om zichzelf te kunnen promoten.

Breaking News! The United Stopt!

Teuz doet mee aan

 The Voice

Debut single release

Na een overweldigend succes in buitenland besloot The United om uit elkaar te gaan en ieder zijn eigen weg te vervolgen.

Om de carriere van Teuz een nieuwe boost te geven besloot hij om mee te doen aan The voice of Holland. Tijdens de blind auditions zong Teuz “Stitches” van Shawn Mendes. Helaas draaide er dit keer voor Teuz geen stoelen maar wel kwam Teuz in de media vanwege een uitspraak van Waylon.

Teuz heeft nu zijn debuut single ‘Press Start’ gelanceerd! Een fantastische Pop/Dance track.

© TeuzMusic